— Reglement 2024 —

Reglement Montrealvissers 2024 is van toepassing van 1/01/2024 tot 31/12/2024.

Algemeen:

Dit reglement van inwendige orde treedt in werking op datum van de intekening als lid van de club. Alle personen die deelnemen aan de activiteiten en zones of lokalen betreden die gereserveerd zijn voor de vereniging, zijn gebonden aan dit reglement. Deze personen worden hieronder omschreven als " lid ". Dit reglement van de vereniging is een overzicht van de belangrijkste beleefdheidsnormen en praktische regels die de sfeer en werking van de vereniging ten goede zal komen.

Inhoudsopgave:

  • De vereniging
  • Lidmaatschap
  • Leden
  • Algemene richtlijnen voor alle vakdisciplines
  • Vaste stok / wedstrijdvissen
  • Divers
  • Annex

· De Vereniging.

1.1- Het domein Montreal is gelegen in de Duivenstraat 56 te 2800 Mechelen.

1.2- De vereniging is actief in het vissen op zoetwatervis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende vismethodes en dit steeds met het nodige respect tot collega's, de natuur, omgeving en vissen.

1.3- De bestuursleden zijn actieve leden van de vereniging.

1.4- Communicatiekanalen zijn: - Website : www. montrealvissers.webnode.be - Email: montrealvissers@hotmail.com - Telefoon en sms. – Facebook.

1.5- Samenstelling van het bestuur:

- Voorzitter: Jonathan Pauwels

- Ondervoorzitter: Gert Torfs

- Bestuurslid : Luc Lauwers

- Bestuurslid: Van Lierop Marc

- Bestuurslid: De Pooter Rudy

1.6- De bestuursleden zorgen voor de goede werking van de vereniging.

1.7- Het reglement is steeds te raadplegen op het informatiebord in het clubhuis Cabane, op de 2 infoborden aan steiger K2 & 33 en op de website:

www. montrealvissers.webnode.be

1.8- Het bestuur kan ten allen tijde het reglement aanpassen. Nieuwe aanpassingen aan het reglement zullen via de gekende communicatie kanalen ter kennis gebracht worden en zijn direct van toepassing.

1.9- Het bestuur houdt minstens 1 maal per jaar een algemene vergadering op uitnodiging van de voorzitter.

1.10- Leden kunnen uitgenodigd worden om deel te nemen aan de algemene vergadering. Zij hebben echter geen stem in de beslissingen van de vereniging, hun functie is louter informatief.

1.11- Het verslag van de jaarlijkse Algemene vergadering is te raadplegen op het infobord in het clubhuis Cabane.

· Lidmaatschap Jaar 2024

2.1- Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

2.2- Het lidgeld. (Zie Annex 1) Jeugd tem 12 jaar vissen gratis maar steeds onder begeleiding van een Montreal lid. Hiervoor is een document te onderteken door de ouders of voogd bij de aansluiting van het min 13 jarige kandidaat toetredend lid. (Zie Annex 2) Min 18 jarigen kunnen enkel nachtvissen onder begeleiding van een meerderjarig familielid of voogd. Hiervoor is een document te onderteken door de ouders of voogd bij de aansluiting van het min 18 jarige kandidaat toetredend lid. (Zie Annex 2)

2.3- Een kandidaat toetredend lid is een niet-ingeschreven persoon, die het lidgeld nog niet betaald heeft.

2.4- Lidmaatschap van een toetredend kandidaat wordt na een ontmoeting met een bestuurslid al dan niet goedgekeurd. Zij moeten hun beslissing niet motiveren.

2.5- Na goedkeuring en het betalen van het jaarlijks lidgeld is hij een volwaardig lid en gaat hij akkoord met het volledige reglement en beslissingen van het bestuur van de hengelclub Montreal.

2.6- Het volwaardige lid kan en mag vanaf dat moment recreatief vissen en deelnemen aan de georganiseerde wedstrijden van de Hengelclub Montreal.

2.7- Dagkaarten zijn te verkrijgen met een maximum van eenmaal per jaar. De dagkaarten zij uitsluitend geldig op datum vanaf zonsopgang tot zonsondergang, nachtvissen is niet toegelaten. Dagkaarten worden persoonlijk aangevraagd bij het bestuur op zaterdag in het clublokaal of via E-Mail. Wenst men nadien lid te worden dan wordt de dagkaart in mindering van het jaarlijks lidgeld gebracht. Ook voor dagkaartvissers is het volledige reglement van toepassing.

2.8- Ongepast gedrag en het niet naleven van onze gedragscode of reglement tijdens een vissessie kan resulteren in het verwijderen van het lid of dagvisser van de Montreal site.

2.9- Bij herhaaldelijk foutief gedrag kan het bestuur het lid schorsen. Dit is in afwachting van een mogelijke definitieve schorsing en het schrappen van de ledenlijst.

2.10- Elk lid dat zich niet welvoeglijk gedraagt, dat andere leden beschimpt of bespot, dat beslissingen van het bestuur tegenwerkt, die tegen het beleid van de club werkt en/of het reglement niet naleeft, zal worden uitgesloten

2.11- Het bestuur beslist autonoom over de uitsluiting van een lid. De voorzitter roept de leden van het bestuur samen. De beslissing tot uitsluiting wordt genomen bij gewone meerderheid door de aldaar aanwezige bestuursleden. Bij evenveel stemmen "vóór" als "tegen" heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

· Leden

3.1- Het lid aanvaard het volledige reglement bij inschrijving en past het reglement ten alle tijden toe.

3.2- Het lid heeft de nodige discipline, verantwoordelijkheidszin en respect tegenover collega's, de Montreal site, omgeving, gebouwen, beplanting, viswater en vissen.

3.3- Het lidmaatschap is niet overdraagbaar.

3.4- Het lidgeld omvat ook een verzekering voor bepaalde schade aan derden.

3.5- Beëindigen van het lidmaatschap eindigt in geval van het niet vernieuwen van het lidgeld op het einde van het jaar. Voortijdig beëindigen van het lidmaatschap, door overlijden, op eigen initiatief, al dan niet door schorsing of welke reden dan ook, geeft geen recht tot gedeeltelijke of volledige terugbetaling van het lidgeld.

3.6- Elk letsel, ongeval, diefstal en/ of beschadiging aan materiaal, eigendom of bezit van een lid of dagvisser kunnen nooit ten laste zijn van de club, bestuursleden en / of de uitbaters van Hotel Montreal. Elk lid en dagvisser is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen persoon en materiaal. Het onbeheerd achterlaten van materiaal is het lid of dagvisser zijn verantwoordelijkheid en niet van het bestuur.

· Algemene richtlijnen voor alle visdiciplines.

4.1- Tijdens het vissen moet je steeds je lidkaart ter beschikking hebben en op vraag van elk lid van de club kunnen voorleggen voor controle.

4.2- Men vist steeds vanop een steiger. Het is toegelaten om zijn materiaal achter de steiger op te stellen, maar nooit naast een steiger. Het is ten strengste verboden bomen en / of struiken te beschadigen om een nieuwe visstek aan te leggen.

4.3- Steigers worden niet beschadigd en er worden geen aanpassingen aan verricht. Inbreuken worden bestraft en de volledige kosten zijn ten laste van de dader.

4.4- Nachtvissen is uitsluitend voor de leden die het lidgeld hiervoor betaald hebben. Zie Annex 1. Hou rekening met de omwonenden en respecteer tijdens het nachtvissen hun nachtrust.

4.5- Feestjes, luide muziek, BBQ en/of maken van open vuur is ten alle tijden verboden. Tijdens uw aanwezigheid op het domein mag u andere vissers of de buren van het domein nooit hinderen of overlast bezorgen.

4.6- De maximum nylon lijndikte voor alle visdiciplines wordt bepaald op 30/100, met een tolerantie van 20%

4.7- Gevlochten draad is verboden voor alle visdisciplines met uitzondering van het roofvissen.

4.8- Het max. aantal hengels per vissectie is bepaald volgens de vergunning. Zie Annex 1 Leden met een "nachtvis" vergunning mogen het ganse jaar met 3 hengels vissen

4.9- Gebruik steeds een onthakingsemmer met zout in het water. ( met uitzondering van de Karpervissers en roofvissers ) Na de vissessie het water uit de onthakingsemmer steeds in de kant uitgieten. Niet in het water !

4.10- In de lelievijvers wordt er nooit gevist.

4.11- Bij werphengels hoort steeds een onthaakmat en een emmer met water. Een landingsnet van voldoende omvang is ook aanwezig.

4.12- Vóórvoederen is niet toegelaten.

4.13- Voederen met gevaarlijke en/of verboden stoffen is niet toegestaan. Tubifex, vers de vase, deegwaren, gekleurde maden en pinda noten zijn verboden.

4.14- Met uitzondering tijdens viswedstrijden is het ten strengste verboden vis te bewaren in leefnetten.

4.15- Vis meenemen is ten strengste verboden.

4.16- Er mag enkel gevist worden met enkele haak, meervoudige haken zijn verboden. Uitzondering is tijdens het roofvissen waar een 3-haakshaak gebruikt wordt.

4.17- Recreatief roofvis vissen met 2 hengels is toegelaten in de maanden oktober, november en december. De maanden Januari en februari indien het lidgeld voor het nieuwe visseizoen betaald is. De roofvis wordt na het vangen direct terug in het water gezet. Leefnetten worden niet gebruikt. Men mag enkel op roofvis vissen tussen zonsopgang en zonsondergang. Recreatief roofvis vissen mag met kunstaas en levend aas. Beschermde soorten, kleurvariëteiten van vissoorten en niet inheemse soorten mag je niet als aasvis gebruiken. Voederen is niet toegelaten. Dagkaarten zijn voor het roofvissen niet te verkrijgen. Lipgrip of boga grip zijn toegelaten mits correct en perfect gebruik. Wanneer dit niet mogelijk is zijn een schepnet, lange tang, bekspreider en onthaakmat verplicht.

4.18- Wanneer een visser s'nachts komt vissen vóór een geplande wedstrijd moet hij 2 uur voor de start van de wedstrijd zijn visstek vrij maken. Uitzondering op de regel zijn de steigers K1 / K2 / K3. Deze steigers kunnen gebruikt worden voor alle visdiciplines.

4.19- Onder de 18 jaar is het niet toegelaten alleen te vissen tussen 22.00H en 06.00H s'morgens. Een min 18 jarige wordt verplicht begeleid van een ouder, grootouder, voogd, meerderjarige broer of zus om s'nachts te vissen. Als een begeleider wil vissen moet deze lid zijn van de hengelclub. De ouders, begeleider(s) blijven ten allen tijde (zowel overdag als s 'nachts) verantwoordelijk voor de min 18 jarige. De ouders van de min 18 jarige dienen een " verklaring van verantwoordelijkheid " te ondertekenen bij inschrijving. Zie Annex 2 Deze inschrijving gebeurd rechtstreeks bij een bestuurslid en niet per overschrijving.

4.20- Na het vissen moet iedereen zijn plaats opruimen. Alle afval, van welke aard ook wordt meegenomen naar huis.

4.21- Ieder persoon , niet in het bezit van een lidkaart en vreemd aan het Hotel Montreal is het verboden zich op het domein Montreal te begeven tussen zonsondergang en zonsopgang. Visvergunning of een schriftelijke toelating en identiteitskaart moet men altijd kunnen voorleggen aan een bevoegd persoon. Dit zijn het bestuur, de leden van de hengelclub, de vijveropzichter, de domeinopzichter, vertegenwoordigers van de uitbating en ordediensten. Wie niet in orde is met de regels wordt verzocht het domein te verlaten. Bij weigering het domein te verlaten worden onmiddellijk de ordediensten verwittigd.

· Vaste stok / wedstrijdvissen

5.1- De inschrijvingen voor de wedstrijden gebeuren op de dag van de wedstrijd zelf, tot 08.20h. Het inschrijvingsgeld voor een wedstrijd bedraagt 7 Euro Wie komt vissen in de namiddag moet inschrijven voor 08.20h met keuze van kant en de voorzitter, zijn vervanger of aangeduid bestuurslid trekt dit nummer. Inschrijven is ook betalen. Annulering is geen kwijtschelding van inschrijvingsgeld maar wordt toegevoegd aan het " Lelieproject". Telefonisch inschrijven om in de namiddag te starten kan ten laatste vóór 08.20h. Trekking gebeurd 1h15 vóór de aanvang van de wedstrijd. De inschrijvingskaarten worden omgedraaid en geschud door een willekeurige deelnemer aan de wedstrijd. Plaatstrekking gebeurt onder toezicht, met vooraf vastgelegde steigers, door een willekeurig aangewezen lid. Reservenummers worden niet getrokken.

5.2- De vissers hebben de keuze aan welke kant ze willen vissen, maar ze zijn wel verplicht de visplaats te bezetten die hun door het lot werd toegekend. De keuze van de kant wordt vooraf bij inschrijving meegedeeld. Wanneer 1 kant volzet is wordt de volgende in loting doorverwezen naar de andere kant. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen een steiger toegewezen naast hun familielid zodat deze indien nodig kan worden bijgestaan. Deze volwassene mag altijd als eerste een nummer trekken. Het toegekend nummer aan het kind is altijd opschuiven naar links met uitzondering van het trekken van steiger 18 wordt 17 toegekend en van steiger 36 wordt steiger 35 toegekend. Vanaf 25 vissers worden alle nummers , naargelang het aantal vissers, door elkaar geschud en kan er geen kant worden gekozen. Toekenning van een steiger of kant kan in uitzonderlijke situaties onmiddellijk door het bestuur beslist worden.

5.3- De deelnemers zijn verplicht recht voor zich uit te vissen.

5.4- Men mag zoveel reservehengels en lijnen ter beschikking hebben als men wenst. Ze mogen niet in het water liggen. Werphengel of een vaste hengel met reel zijn verboden. Vissen met rek is toegelaten.

5.5- De maximale lengte van de vaste hengel is 10m. De aanslag is onbeperkt maar men mag geen andere vissers hinderen. Er mogen geen vaste stokken langer dan 10m aanwezig zijn. Bij overtreding is diskwalificatie het gevolg met dezelfde gevolgen als in art. 5.14.

5.6- Tijdens de pauze is de lijn verplicht uit het water en mag men niet voederen.

5.7- Het is verboden om zich tijdens een wedstrijd te laten bijstaan. In uitzonderlijke gevallen en mits goedkeuring van het bestuur, kan men hiervan afwijken. Bij uitzonderlijke situaties kan het bestuur tijdens de wedstrijd beslissen dat hulp wordt toegelaten. Voor het visseizoen van 2024 kan je deze "assistentielijst" raadplegen op het infobord in de Cabane.

5.8- Er wordt vast voeder toegestaan voor de ganse dag met een max. van 5 liter in afgewerkte en niet aangedrukte toestand. Leem hoort bij het vaste voeder. Het groot vast voederen wordt ingeworpen of gecupt en gebeurd telkens tussen het eerste en het tweede fluitsignaal en het vierde en vijfde fluitsignaal. "Den Bol" zit eveneens in het 5 liter afgewerkt voeder. "Den Bol" gaat tijdens de wedstrijd enkel aan de haak. Men mag tijdens de wedstrijd, na het tweede en het vijfde fluitsignaal bijpriezen en cuppen met vast voeder. ( zie Art. 5.11 )

5.9- Bij koppelwedstrijden gelden de hoeveelheden vast voeder per steiger en niet per visser.

5.10- De samenstelling van het vast voeder is vrij met uitzondering van Tubifex, vers-de-vase, deegwaren, gekleurde maden en pinda noten.

5.11- Bijpriezen mag tijdens de ganse wedstrijd en gebeurd enkel met zuiver witte maden, casters, mais, tarwe, hennep, erwten, viskorrels. De hoeveelheid vast voeder tijdens het bijpriezen is één handgreep te cuppen of te gooien.

5.12- Het aas aan de haak is vrij.

5.13- Alle voeder en aas is aanwezig op de visplaats bij het begin van de wedstrijd. Er is geen nieuwe aanvoer van voeder en aas tijdens de wedstrijd toegelaten. Elke visser zet zijn voeder in een witte emmer (5l) van de club op de oever achter zijn steiger om 09u15 stipt voor een eerste visuele controle. Alle vast voeder bovenop de inhoud aanwezig op de visplaats wordt als overtreding aanzien. De visser dient spontaan zijn visbak en tassen te openen voor controle.

5.14- Indien tijdens controle een overtreding wordt vastgesteld is diskwalificatie het gevolg. De visser dient op dat ogenblik zijn steiger te verlaten. Dit geldt voor de rest van het seizoen en voor alle wedstrijden. Enkel recreatief vissen is nog toegelaten en alle rechten op titels van kampioenschappen en wedstrijden vervallen. De titel gaat dan automatisch naar de volgende in de rangschikking. Alle discussies hierover zijn compleet uitgesloten.

5.15- Er wordt gevraagd aan de deelnemers om overtreding te melden tijdens de wedstrijd. Na de wedstrijd heeft geen zin, dit is niet meer te controleren en men kan er geen rekening meer mee houden.

5.16- Bestuursleden hebben bij iedere wedstrijd de opdracht te controleren.

5.17- De wedstrijduren zijn van 09.45h tot 12.30h en van 14.00h tot 17.00h. Tijdens de middagpauze mag men vanaf 13.30h terug naar zijn toegewezen steiger.

5.18- Wedstrijdsignalen:

1 e fluitsignaal, start van de wedstrijd, 1° reeks, men mag starten met zwaar voederen. ttz. 09.45.

2° fluitsignaal, einde zwaar voederen voor de eerste reeks, ttz. 09.50.

3° fluitsignaal, Einde van de eerste reeks, ttz. 12.30. De onthakingsemmer direct uitgieten op de oever. De gevangen vis wordt gewogen in het bijzijn en met de hulp van alle vissers!

4° fluitsignaal, dit is voor de start van de wedstrijd, 2° reeks, men mag starten met zwaar voederen. ttz. 14.00.

5° fluitsignaal, einde zwaar voederen voor de tweede reeks, ttz. 14.05.

6° fluitsignaal, einde van de tweede reeks en van de wedstrijd, ttz. 17.00.

5.19- Een vis gehaakt buiten zijn bek telt mee voor de wedstrijd. Een vis die losraakt van de haak en kan geschept worden telt eveneens mee voor de wedstrijd.

5.20- Een vis gehaakt na het eindsignaal, het 3° of 6° signaal, telt niet meer mee voor de wedstrijd. Een vis gehaakt voor het einde van de wedstrijd mag tot 10 minuten na het eindsignaal geland worden en telt mee voor de wedstrijd.

5.21- Vissen die geland worden met een schepnet worden in het leefnet met het schepnet gedeponeerd.

5.22- Gevangen steur wordt gemeld en direct terug in het water gezet. Zij worden als 10 Kg aangerekend. De visser naast u is je getuige.

5.23-Grote karpers gaan afzonderlijk in een leefnet. Kroeskarpers , Brasem en andere witvis mogen samen in het leefnet.

5.24- Roofvis wordt onmiddellijk terug gezet en telt niet mee, uitgezonderd paling & baars. Die gaan in een afzonderlijke leefnet.

5.25- Vis wordt nooit in een emmer gehouden maar steeds in een leefnet. De leefnetten moeten minimum 2.5 meter lang zijn en de doormeter moet groter zijn dan de diameter van het schepnet. Een minimum van 3 leefnetten is de regel. Bij inbreuk op de leefnetten wordt de inhoud van het net tot 0 Kg herleid. Het maximale gewicht van vis in een leefnet is 15 Kg. Boven de 15 Kg en met een max. van 18 Kg wordt het gewicht herleid tot 15 Kg. Boven de 18 Kg ziet hij zijn gewicht herleid tot 0 Kg.

5.26- Raak de gevangen vis aan met natte handen. Onthaken gebeurd in een emmer water met een schep zout erin. Verversen van het water en het zout na de 1e vissessie is verplicht.

5.27- Indien een visser gericht op de karper vist is een onthakingsmat met emmer water en een geschikt landingsnet verplicht.

5.28- Het wegen van de vis tijdens de pauze of na de wedstrijd is verplicht voor alle deelnemende vissers. 10 minuten na de wedstrijd wordt er eerst gewogen vooraleer op te ruimen, verdeel het werk naar vermogen. Elke visser is verplicht aanwezig bij de weging binnen zijn sector. Hij biedt zelf zijn gevangen vis aan of spreekt met iemand af die dit voor hem doet. Vanaf 6 vissers gebeurd de weging aan beide kanten met dubbel weegmateriaal. De weging gebeurd door weegteams. Iedere kant weegt zijn vis. Bij onpaar aantal vissers doet het weegteam het dichts bij de cabane 1 visser meer. Vissers, of de vervanger, niet aanwezig tijdens de weging geeft 0 Kg als resultaat, de vis wordt niet gewogen en direct terug gezet. Bij weigering van medewerking is directe diskwalificatie het gevolg.

5.29- De weegverantwoordelijken worden s'morgens tijdens de plaatstrekking aangeduid. Zij zijn verantwoordelijk voor het weeggerief en dragen zorg voor het materiaal tijdens de wedstrijd.

5.30- Het opmaken van het klassement: De visser die het hoogste gewicht aan gevangen vis heeft krijgt 1 punt toegekend. De visser met het op één na hoogste gewicht aan gevangen vis krijgt 2 punten, de derde 3 punten, de vierde 4 punten enz. Bij een gelijk aantal gewicht aan gevangen vis krijgen beide vissers hetzelfde aantal punten, maar bij de prijsuitreiking mag de oudste deelnemer eerst zijn prijs uitkiezen.

5.31- Opmaken eindklassement van het clubkampioenschap: Men zal rekening houden met alle wedstrijden van het clubkampioenschap zoals weergegeven in de kalender. Men gaat voor het minst aantal punten op deze wedstrijden en de 10 beste wedstrijden tellen mee. Niet Deelgenomen Wedstrijden tellen niet mee. Deze 10 resultaten (punten) gaat men samen tellen. De visser met het minst aantal punten is de eindwinnaar en de nieuwe clubkampioen. Bij gelijk aantal punten is de visser met het meeste gewicht in die 10 wedstrijden de laureaat.

5.32 - De wedstrijddata worden ieder jaar voor aanvang van het visseizoen aan de leden meegedeeld. In de mate van het mogelijke zullen ook de sponsors ingevuld worden. In principe is de kalender definitief, maar als er toch een wedstrijddatum of sponsor verandert, zal dit tijdig vermeld worden op het uitslagenbord, het inschrijvingslokaal en op de website.

5.33- De prijsuitreiking van alle wedstrijden vindt plaats in het clublokaal, ongeveer 1u30 na de wedstrijd. De visser dient aanwezig te zijn om zijn prijs te ontvangen.

5.34- Voor de geldprijzen van het eindklassement is aanwezigheid verplicht op de vastgelegde bijeenkomsten. Voor het Lente – en Herfstcriterium, s'avonds na de vierde wedstrijd. Koppel-BBQ tijdens de BBQ. Voor het Koningsvissen en Club-wedstrijden tijdens het eetfestijn na de laatste wedstrijd van het jaar.

5.35- Bij afwezigheid wordt de prijs toegevoegd aan het Lelieproject.

5.36- De "boem" wordt in drankbonnetjes uitbetaald.

5.37- Voor koppelwedstrijden gaan de wedstrijden door met 2 vissers per plank. De gevangen vis van beiden wordt gewogen en samengeteld. Het BBQ-koppelvissen gaat door van 09.00h tot 16.00h, non-stop. Er is een verplichte weging tussen 12.00h en 13.00h. Koppelvissen is een normale uitbetaling

5.38- Koningsvissen: 50% van de inleg gaat naar het dagklassement & 50% van de inleg gaat naar het eindklassement. Voor het eindklassement tellen de 5 beste wedstrijden. Eindklassement; Iedereen die aan minstens 5 van de 7 wedstrijden heeft deelgenomen heeft een prijs.

5.39- Voor het eindklassement van het Lente- en Herfstcriterium dient men aan drie van de vier wedstrijden te hebben deelgenomen. Voor het eindklassement tellen de 3 beste uitslagen. Geldprijzen en waardebonnen zijn er voor de eerste 6 plaatsen van het eindklassement. Het zijn open wedstrijden.

5.40- Tijdens de wedstrijd mag u andere vissers nooit hinderen of overlast bezorgen.

Zo mag bij het vroeger stoppen tijdens een wedstrijd er niets in het water worden geworpen van (restanten van) voeder, maden, korrels, enz. Ook het leegmaken van de onthakingsemmer dient rustig, op de kant en van de vijver weg te gebeuren. Ook het terugzetten van gevangen vis in de leefnet(ten) mag enkel na de wedstrijd gebeuren. U kan in zulk geval aan uw gebuur vragen de door u gevangen vis te laten wegen en uw net(ten) in het karrenkot te laten leggen.

Indien u tijdens de wedstrijd muziek of radio wenst te beluisteren, mag het geluid hiervan niet tot bij uw geburen zijn te horen.

5.41- Betwistingen, niet in het reglement opgenomen , worden door het bestuur beslecht. De beslissingen zijn bindend en beroep hiertegen aantekenen is niet mogelijk.

· Karper

6.1- "Algemene richtlijnen voor alle visdisciplines" zijn van toepassing.

6.2- Het max. aantal hengels per vissectie is bepaald volgens de vergunning. Zie Annex 1 Leden met een "nachtvis" vergunning mogen het ganse jaar met 3 hengels vissen.

6.3- Het is ten strengste verboden gebruik te maken van montages en technieken waarbij na breuk van de hoofdlijn het leven van de vis in gevaar wordt gebracht.

6.4- Het gebruik van een grote onthakingsmat, een emmer water en een landingsnet van voldoende grootte is verplicht.

6.5- Tijdens het vissen op Karper is het verboden gebruik te maken van leefnet of bewaarzak. Behandel de gevangen Karper met respect en beperk alle handelingen, inclusief het maken van een foto, met een minimum aan tijdsduur.

6.6- Voor het maken van een foto van de gevangen Karper, draai de Karper met natte handen zo dat de rug naar je toe ligt op de natte onthakingsmat. Plaats een hand bij de kop van de Karper en schuif deze onder vis door richting zijn borstvinnen. Pak nu zijn bovenliggende borstvin tussen je wijs- en middelvinger. Je zult voelen dat hier een klein kuiltje zit waar je heel erg grip over de vis hebt. Je andere hand plaats je bij zijn staart en schuif je tot net voorbij de aarsvin. Til de Karper op boven de onthaakmat. Plaats nadien de Karper met gebruik van de weegzak terug in het water.

· Divers

7.1- Het clubhuis, Cabane is rookvrij.

7.2- Het is verboden te parkeren, te laden en/of te lossen met de wagen aan de vijver. Enkel de voorziene parkeerplaatsen aan het clubhuis kunnen daartoe worden gebruikt. Dit wil zeggen, de parking stopt waar het grasperk aan de Cabane begint.


Jouw titel

Dit is waar uw tekst begint. U kunt hier klikken en beginnen met typen. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin